Crvena zvezda ostala u matematičkoj igri za TOP 8
FOTO: Twitter/KK Crvena zvezda Meridianbet

Valencija poražena u Beogradu

Crvena zvezda ostala u matematičkoj igri za TOP 8

H. Zilić

U 31. kolu košarkaške Eurolige Crvena zvezda je ugostila ekipu Valencije i u veoma uzbudljivoj utakmici konačan rezultat je glasio 92:73 za beogradski tim.

Utakmica počinje većinom u egalu.

Prva četvrtina donosi igru koš za koš, ekipe su bile sigurne u fazi napada, a nakon prvog perioda Valencija je vodila 21:20.

Drugu četvrtinu Crvena zvezda otvara mini serijom 7:0, igrali su domaćini fenomenalno čemu svjedoči i rezultat na kraju druge četvrtine od 26:20 u korist beogradskog tima.

Na poluvremenu Crvena zvezda je imala prednost od pet poena razlike (46:41).

Drugo poluvrijeme takođe prolazi u izjednačenoj igri, ali na kraju Zvezda uspjeva malo povećati prednost pa je treći period završen rezultatom 23:21 i beogradski tim je na startu posljednjeg period imao sedam poena razlike.

Oglasi

Do sredine posljednje četvrtine Zvezda je povećala prednost na dvocifrenu razliku, a pet minuta prije kraja ne semaforu je pisalo 76:64 za crveno-bele.

Do kraja utakmice ubjedljiv trijumf Crvene zvezde sa pomenutih 92:73.

Crvenu zvezdu je do trijumfa predvodio Petrušev sa 20 poena i sedam skokova, pomagao je Dobrić sa 16 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Valencije najefikasniji pojedinac je bio Harper sa 12 poena, koliko je postigao i Jones koji je dodao i pet asistencija.

Ovim trijumfom Crvena zvezda je tri kola prije kraja regularnog dijela Eurolige ostala sa matematičkim šansama za plasman u play off, ali trebalo bi se desiti pravo čudo. I Zvezda i Valencija sada imaju omjer 14-17, to je dvije pobjede manje od pozicija koje vode u TOP 8.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi