Noć za pamćenje: Zvezda i Partizan razbili rivale u Euroligi

Jedni kod kuće, drugi u gostima

Noć za pamćenje: Zvezda i Partizan razbili rivale u Euroligi

Edmir Škorić

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana slavili su sigurne pobjede u 14. kolu Eurolige.

Crvena zvezda je pred svojim navijačima deklasirala Albu Berlin sa 85:71 te je tako stigla do pete pobjede i na omjeru je 5-9, dok su gosti iz Berlina zakovani za dno sa samo dvije pobjede i čak 12 poraza.

Od početka do kraja potpuna dominacija crveno-bijelih, koji su na kraju slavili +14. Jedna od najboljih partija ovog tima ove sezone u Euroligi.

Nemanja Nedović je sa 20 poena bio prvo ime susreta, a sjajan je bio i Giedraitis. Litvanac je ubacio 19 poena uz pet skokova. Dvocifreni su još bili Teodosić sa 12 i Davidovac sa 10 poena. Kod njemačkog sastava olinde je bio najefikasniji sa 13 poena, 12 je ubacio Thiemann, a 10 Wetzell.

Paritzan je nešto manje bio uvjerljiv, ali isuviše siguran u Kaunasu kod Žalgirisa kojeg je savladao sa 93:85, s tim da su dobrim dijelom meča Beograđani imali dvocifreno vodstvo.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Istakao se Punter sa 22 poena, Dozier je ubacio 16, Nunnally 14, LeDay 13 i Cabocio 12 poena. U poraženom timu Evans čak 33p oena, Smits 18, a Dimsa 11 poena.

Ove večeri igraju se još tri meča. U toku je duel Maccabi Tel Aviva i Anadolu Efesa, kao i onaj Baskonije i Virtus Bologne, a počelo je i u duelu Reala i Bayerna. Od 21 sat igraju Lyon i Panathinaikos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti