Euroliga zvanično proširena, dva nova kluba dobila licence

Od naredne sezone 18 klubova u eliti

Euroliga zvanično proširena, dva nova kluba dobila licence · Zvanično

Najjače evropsko klupsko košarkaško takmičenje u Evropi Euroliga danas je i zvanično usvojilo promjene koje se tiču njene organizacije.

Na sastanku u Tel Avivu odlučeno je da Euroliga od naredne sezone bude proširena sa 16 na 18 klubova, a licencu za učešće su dobila dva nova kluba - Bayern i Asvel.

Bayern se ove sezone već takmiči u Euroligi kao njemački šampion, a imat će siguran status učesnika i u naredne dvije godine, baš kao i francuski Asvel čiji je vlasnik legendarni košarkaš Tony Parker.

Zapravo, Asvelova licenca je i najveća novost sa ovog sastanka pošto je Bayern licencu dobio na prethodnom sastanku čelnika Eurolige. Francuski klub je ispunio sve kriterije koji su bili postavljeni pred njega, te zavrijedio ovu licencu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Trenutno, licencu za učešće u Euroligi imaju sljedeći klubovi: Efes, Panathinaikos, Fenerbahče, Baskonia, Maccabi, Real Madrid, CSKA, Armani Milano, Žalgiris, Barcelona i Olympiakos.

Pored navedenih jedanaest klubova, ove sezone se u Euroligi takmiče i Bayern kao prvak Njemačke, Budućnost kao prvak ABA lige, Darussafaka koja je plasman u Euroligu izborila osvajanjem Eurocupa, Khimki kao finalista VTB lige, te Gran Canaria kao najbolje plasirani klub ACB lige bez A licence.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije