Društvene mreže "gore" zbog prelijepe sestre nove NBA zvijezde

Eve je bila podrška bratu na NBA draftu

Društvene mreže "gore" zbog prelijepe sestre nove NBA zvijezde

Edmir Škorić

Eve Wembanyama, sestra prvog izbora na NBA draftu Victora Wembanyame, svojom je ljepotom impresionirala NBA fanove na NBA draftu.

Victor Wembanyama već sada ulazi u historiju NBA lige. On je u četvrtak navečer izabran od San Antonio Spursa kao prvi pik na NBA draftu 2023. godine. Skoro 225 cm visokog Francuza iščekivalo se u NBA ligi kao svojevremeno LeBrona Jamesa i pred njim je svijetla budućnost u ligi. Ali dok je on uživao u trenutku sa svojom porodicom, još jedan član Wembanyama privukao je pažnju brojnih NBA fanova na društvenim mrežama: njegova sestra, Eve.

Eve Wembanyama , koja je također košarkaška zvijezda Francuske i ASVEL-a u Euroligi za žene, sjedila je pored svog brata tokom njegovog intervjua nakon drafta. Izgledala je prekrasno u crnoj haljini, a njeni osmijeh i podrška bratu zagrijali su srca mnogih NBA fanova na internetu.

Victor Wembanyama oduvijek je sanjao da bude prvi izbor na NBA draftu 2023., ali kada se to konačno dogodilo i kada je Adam Silver objavio njegovo ime, savladale su ga emocije.

Wemby nije mogao da zaustavi suze dok je grlio svog brata, sestru i porodicu u jednom od najupečatljivijih intervjua ikad.

Oglasi

"Samo, postizanje nečega o čemu sam sanjao cijeli život", rekao je Wembanyama za ESPN. “Čuvši tu rečenicu od Adama Silvera, znate, toliko sam o tome sanjao. Moram plakati, čovječe".

Suze na licu nove NBA zvijezde

Ovo je veliki dan za Spurse, prekretnica za porodicu Wembanyama i početak nove ere s igračem koji je drugačiji od svih koje smo ikada vidjeli. Sada kada je službeno u NBA ligi, Wembanyama može zastati i uživati u osjećajima svoje povijesne večeri.

Ipak, društvene mreže satima "gore" zbog ljepotice Eve, sestre sada već slavnog francuskog košarkaša. Za sada je prati samo 18 hiljada na Instagramu, ali ubrzoće vrtoglavi da skoči broj njenih 'fanova'. 

[instagram]https://www.instagram.com/p/CsuB4MWMzqI/?hl=en[/instagram]

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/BgKAoT_BwUu/?hl=en[/instagram]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi