Francuski div slavi početak NBA karijere, ali mnogi tvrde da je sve namješteno
Victor Wembanyama projektovan je kao prvi pik NBA Drafta i karijeru vjerovatno nastavlja u San Antonio Spursima

Victor Wembanyama na putu ka San Antoniju

Francuski div slavi početak NBA karijere, ali mnogi tvrde da je sve namješteno

Midhat Šljivak

Francuski košarkaš Victor Wembanyama (19) vjerovatni je prvi pik NBA drafta ove godine, a karijeru ovaj 220 centimetara visoki div nastavit će u redovima San Antonio Spursa koji su dobili pravo prvog izbora. Ipak, za mnoge je sve bilo namješteno kako bi ove sezone očajni Spursi dobili igrača oko kojeg bi se gradio hype kao što je tio slučaj s legendarnim Timom Duncanom.

San Antonio Spursi birat će kao prvi na ovogodišnjem NBA draftu. Tim iz Texasa nakon 1997. godine je ponovo pobijedio na 'lutriji' i prema svim prognozama će odabrati 220 centimetara visokog Francuza Victora Wembanyamu.

Talentovani košarkaš je uživo s porodicom pratio draft lutriju. Kada je vidio da će San Antonio prvi birati počeo je slaviti jer je shvatio da će od naredne sezone vjerovatno nositi dres ovog kluba.

Međutim, mnogi su uvjereni da je NBA liga namjestila lutriju. Uvjereni su da je učinjeno sve kako bi Spursi dobili prvi pik i tako s Wembanyamom krenuli u kreiranje nove dinastije.

Posljednji put kada su birali kao prvi 1997. godine dobili su čuvenog Tima Duncana s kojim je tim iz San Antonija napravio ogromne stvari i osvojeno je čak pet titula prvaka NBA lige u tom periodu.

Oglasi

Wembanyamu predstavljaju kao novu NBA zvijezdu. Svi su uvjereni da je on taj koji će obilježiti naredne godine u najjačoj ligi svijeta jer se radi o zaista nestvarnom talentu.

19-godišnji div od 220 centimetara se ove sezone poigrava s protivnicima u dresu francuskog Metropolitansa. Prosječno u dresu ovog kluba bilježi 21.6 poena, nešto više od 10 skokova i tri blokade po utakmici.

Čudo od 220 centimetara: "Ljudi, spremite se! U životu nisam vidio nešto ovako"

Sjajni grčki košarkaš Giannis Antentokounmpo šokiran je onim što na parketu pokazuje Victor Wembanyama.

Oduševio je Wembanyama apsolutno sve. Među njima je i grčka zvijer Giannis Antetokounmpo koji je oduševljen s onim što radi 220 centimetara visoki košarkaš.

"Ljudi, spremite se. U životu nisam vidio ovako nešto", rekao je Antetokounmpo i dodaje:

Oglasi

"Vidio sam ga izbliza. Viši je od Rudyja Goberta. Može blokirati kao Rudy, ali ima šut kao Kevin Durant. Ludilo, ludilo", istakao je grčki košarkaš.

Wembanyama ima sve predispozicije da postane velika zvijezda. Raspon ruku mu je 244 centimetra i radi istinska čuda na parketu.

"Uvijek pokušavam napraviti nešto što niko drugi nije. Za sada mi to ide dobro. Cilj mi je da budem originalan i nešto što nikada ranije niste vidjeli", rekao je Wembanyama.

Nova zvijezda oduševila je i legendarnog Nicolasa Batuma. Ovaj ga je vidio s 14 godina i znao je da Francuska ima nešto posebno.

"Vidio sam tog klinca kako igra i zastao sam da ga vidim. Trčao je, driblao i istog trenutka sam pozvao Tonya Parkera da ga dovede kod sebe. Pričam o ovom momku već četiri godine", rekao je Batum.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi