Victor Wembanyama otkrio koliko je tačno visok i zvanični podaci mogu otići u zaborav
Talentovani francuski košarkaš zapravo je mnogo viši nego što to zvanični podaci govore (Foto: Screenshot)

Čudo prirode

Victor Wembanyama otkrio koliko je tačno visok i zvanični podaci mogu otići u zaborav

Midhat Šljivak

Francuski košarkaš Victor Wembanyama (19) vjerovatno će biti odabran kao prvi pik na ovogodišnjem NBA draftu. Čudesni klinac igra zaista nevjerovatnu košarku, ali je pravo pitanje za mnoge bilo je li njegova visina zaista 220 centimetara koliko su zvanični podaci ili je ona mnogo veća.

Victor Wembanyama gotovo sigurno ide u San Antonio Spurse koji na predstojećem NBA draftu biraju prvi. Francuz je već proslavio što će igrati u Texasu i male su šanse da se nešto promijeni do drafta.

Ovaj 19-godišnji klinac dominantan je u odnosu na druge. Kreće se poput beka, ima fenomenalan šut i mnogi mu predviđaju veliku karijeru.

Međutim, mnogo je onih koji su uvjereni da njegova visina prelazi zvanične podatke. Kao dokaz tome prilažu nedavni susret s kolegom Rudyjem Gobertom koji mu je uručio trofej za najboljeg igrača sezone u Francuskoj.

Zvijezda Minnesota Timberwolvesa ima zvaničnu visinu od 216 centimetara. Kada je stao pored Wembanyame razlika u visini je bila poprilično veća od četiri centimetra i dosta je onih koji su bili uvjereni da je mladi košarkaš barem za 10-ak centimetara viši od Goberta.

Oglasi

Wembanyama je prije nekoliko dana odlučio otkriti koliko je zaista visok.

"Visok sam 221 centimetar. To je visina kada stojim bos", rekao je ovaj košarkaš i dodao je:

"Zapravo, nisam se nikad mjerio s patikama. Ali, vjerovatno sam s njima negdje između 225 i 228 centimetara", istakao je Wambanyama.

Čudo prirode: "Ljudi, spremite se! U životu nisam vidio nešto ovako"

Sjajni grčki košarkaš Giannis Antentokounmpo šokiran je onim što na parketu pokazuje 19-godišnji Francuz Victor Wembanyama  koji će prema svim prognozama biti prvi pik NBA drafta 2023. godine

Oduševio je Wembanyama apsolutno sve. Među njima je i grčka zvijer Giannis Antetokounmpo koji je oduševljen s onim što radi ovaj košarkaš.

"Ljudi, spremite se. U životu nisam vidio ovako nešto", rekao je Antetokounmpo i dodaje:

"Vidio sam ga izbliza. Viši je od Rudyja Goberta. Može blokirati kao Rudy, ali ima šut kao Kevin Durant. Ludilo, ludilo", istakao je grčki košarkaš.

Victor Wembanyama je prema brojnim najavama projektovan kao prvi pik NBA drafta 2023. godine i izvjesno je da će ovaj talentovani Francuz od naredne sezone biti član najjače košarkaše lige svijeta.

On je ove sezone na prosjeku od gotovo 22 poena i više od 10 skokova po utakmici u dresu Metropolitansa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi