Campazzo: Ne znam gdje završava ovaj put ali zaista uživam
Campazzo je odigrao briljantnu partiju i najzaslužniji je za senzacionalnu eliminaciju Srbije s Mundobasketa

Junak trijumfa nad Srbijom

Campazzo: Ne znam gdje završava ovaj put ali zaista uživam

Facundo Campazzo danas je u četvrtfinalnoj utakmici SP u košarci u kojoj je Argentina savladala Srbiju očitao košarkašku lekciju bekovima "Orlova".

Uz 18 poena i čak 12 asistencija bio je prvo ime svog time koji je uvjerljivo slavio protiv Srbije kojoj su ubacili čak 97 poena.

I sam Aleksandar Đorđević je bio pun riječi za Campazza koji je bio nezaustavljiv za njegove igrače a na pitanje može li uskočiti u tenisice Manu Ginobilija i biti vođom nove argentinske zlatne generacije Campazzo je skromno rekao:

"Pokušat ću. Gode Đorđevićevi komplimenti, imam puno poštovanja prema njemu, veliki je to trener, malo je falilo i da zaigram za njega. Mladi smo, željni natjecanja. Želimo nastaviti ovako i dalje. Iskreno, ne znam gdje ovaj put prestaje ali uživam dok traje" - rekao je na pressici nakon susreta sjajni Argentinac.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Osjećam potpunu sreću, dali smo sve od sebe i odigrali timski perfektnu utakmicu. Bili smo čvrsti. Uživamo u uspjehu ovih velikih dimenzija ali nismo zadovoljni jer idemo dalje, idemo po još više od ovoga" - dodao je euforični Campazzo. 

Top Komentari

Kiss
Campazzo igračina uništio je srbiju
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi