Fantastičan meč u Beogradu, Cedevita Olimpija nakon produžetka savladala FMP

ABA liga

Fantastičan meč u Beogradu, Cedevita Olimpija nakon produžetka savladala FMP

M. Šljivak

Cedevita Olimpija pobijedila je kao gost FMP u Beogradu rezultatom 105:100.

Fantastičan meč ponudila su nam ova dva tima, a na kraju je pobjednik odlučen u produžecima.

Efikasna košarka se igrala od samog početka. Prvo poluvrijeme je donijelo za nijansu bolju igru slovenačkog tima koji je na odmor otišao sa devet poena prednosti, 42:51.

Imala je Cedevita Olimpija i 14 poena prednosti tokom treće dionice, ali FMP se niti u jednom trenutku nije predao. Na kraju su uspjeli da dođu do izjednačenja zahvaljujući sjajnom turskom košarkašu Okben Ulubayju, koji je vezao 10 poena zaredom u finišu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Miller-McIntyre je promašio šut za pobjedu gostiju, ali ipak u dodatnih pet minuta slovenački tim je bolji i na kraju je došao do pobjede.

Jaka Blažić je sa 27 poena predvodio Cedevita Olimpiju do pobjede, dok je Ulubay na drugoj strani ubacio poen manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi