Fantastični Sparsi upisali osmu uzastopnu pobjedu u ABA Drugoj ligi!

Bolji od Domžala

Fantastični Sparsi upisali osmu uzastopnu pobjedu u ABA Drugoj ligi!

E. Čaušević, foto: S. Bošković

Košarkaši Sparsa večeras su na domaćem parketu pobijedili Helios Domžale sa 79:66 što je osma uzastopna pobjeda sarajevskog tima u ABA Drugoj ligi.

Sparsi su u prošlom kolu osigurali doigravanje za ABA ligu, a večeras su u dvorani Novo Sarajevo nastavili nevjerovatan niz i upisali novu pobjedu. Bh. tim je od prve minute bio bolj i imao prednost koju nisu do kraja ispuštali.

Domaći su prvu dionicu dobili sa 16:12, dok se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 46:29 za Sparse. U nastavku su domaći igrali nešto opuštenije, ali nisu dozvoljavali košarkašima Domžala da se rezultatski približe.

Bilo je jasno da će Sparsi upisati osmu uzastopnu pobjedu, te je bilo samo pitanje kojim rezultatom će to biti. Na kraju sarajevski tim slavio je sa 79:66.

Najefikasniji večeras u ekipi Sparsa bili su Durmo i Grubelić koji su ubacili po 20 poena, dok je Kenan Bajramović odigrao nešto skromniju partiju s devet poena. Kod gostiju istakao se Pašajlić sa 17 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

ABA Druga liga, 22. kolo:

Spars - Helios Domžale 79:66 (16:12, 30:17, 18:15, 15:22)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi