Trener Sutjeske nakon poraza od OKK Spars

Glomazić: Došli smo da odigramo poštenu utakmicu

Košarkaši OKK Spars su večeras na svom parketu nakon preokreta savladali Sutjesku rezultatom 76:74

Ovom pobjedom su Sparsi osigurali play-off Druge ABA lige, dok se i Sutjeska i dalje bori za svoje mjesto u dogiravanju.

"Čestitam Sparsima na pobjedi. Mi smo došli da odigramo jednu poštenu utakmicu, iako smo bili bez Spasojevića koji nam mnogo znači u rotaciji. Večeras smo pokušali to nekako sakriti. To smo uspjeli raditi tri četvrtine, ali kada je zadnjoj Vujović izašao zbog pet faulova više nismo imali opcija. Probali smo sa Ćalićem na četvorci, ali je to iskusna ekipa Sparsa kaznila", izjavio je nakon utakmice trener Sutjeske Zoran Glomazić, pa nastavio:

"Zasluženo su dobili... Ja svojim momcima nemam šta zamjeriti. Bila je ovo prava prvenstvena utakmica. Mislim da ne bi bilo nezasluženo ni da smo mi dobili".

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Može li Sutjeska do play-offa, može li zadržati poziciju?

"Računali smo da u tri zadnje utakmice moramo dobiti dvije da bi na kraju bili među četiri prve ekipe. Protiv Sparsa nismo uspjeli, MZT Skoplje nam je sljedeća, pa onda igramo sa Borcem. Mislim da je to utakmica koja bi mogla riješiti stvari. Nismo opterećeni. Šta god da uradimo do kraja prvenstva sa ovim rosterom, mislim da momci zaslužuju sve pohvale. Ali sigurno ćemo do kraja igrati korektno i pošetno, da budemo među četiri", poručio je Glomazić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti