OKK Spars savladao KK Bratunac

Uz dosta muke

OKK Spars savladao KK Bratunac

M. Šljivak, foto: S. Bošković

Košarkaši Sparsa savladali su večeras na Grbavici ekipu Bratunca rezultatom 84:75.

Iako je domaći tim u meč ušao kao veliki favorit, Bratunac se na kraju pokazao kao veoma tvrd orah i Sparsi su uz dosta muke ostvarili pobjedu.

Tim Marka Trbića je dobro ušao u meč. Kontrolisali su rezultat tokom prve četvrtine nakon koje su imali osam poena prednosti, 18:10.

Gosti iz Bratunca nisu dozvolili Sparsima da se previše odvoje u drugom poluvremenu. Konstatno su bili blizu, a na odmor su domaći otišli sa sedam poena prednosti 38:31.

Domaći tim je i u trećem periodu bio u konstantnom vodstvu. Ipak, uporni Bratunac im nije dopuštao da ih slome, a poenima Nemanje Pavlovića gosti uspijevaju čak i doći do vostva 47:49 na četiri minute do kraja ovog dijela meča.

Sparsi međutim pojačavaju ritam. Do kraja ovog perioda su bolji tim i na ulasku u posljednju četvrtinu imaju pet poena prednosti, 60:55.

Bratunac je uporan bio do samog kraja. Međutim, gosti nisu imali snage da nekom velikom serijom prelome utakmicu na svoju stranu i Sparsi su stigli do pobjede.

Draško Albijanić je sa 17 poena vodio Sparse do trijumfa, Ibrahim Durmo i Kenan Bajramović su dodali po 15, dok je na drugoj strani Nikola Silađi ubacio 27 koševa.

Prvenstvo BiH:

Spars - Bratunac 84:75 (18:10, 20:21, 22:24, 24:20)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

SPARS: Drumo 15, Zahiragić, Jovanović 2, Grubelič, Ilić, Manjgafić 5, HaSANDIĆ 14, Kamenjaš 10, Protić 6, Albijanić 17. Bajramović 15.

Bratunac: Alcegaire 5.Foster 5, Ružičić, Šepa, Silađi 27, Nikolić 5, Pantić 12, Ne. Nikolić 8, Pavlović 13, Milošević, Jokić, Maksimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi