Fantastično zakucavanje na otvaranju duela Dallasa i Washingtona
Foto: Screenshot

Dennis Smith Jr. još jednom pokazao "letačke" sposobnosti

Fantastično zakucavanje na otvaranju duela Dallasa i Washingtona

Dallas Mavericksi su na svom parketu ugostili Washington Wizardse u nadi da će prekunuti seriju od tri poraza u nizu.

Publika u American Airlines Centru je mogla posmatrati izuzetno neizvjesnu prvu dionicu, a rookie Dallasa Dennis Smith Jr. je na samom startu utakmice oduševo odličnim zakucavanjem.

Wizardsi su izgubili loptu koja dolazi do Smitha Juniora, a mladi playmaker kreće u munjevitu kontru koju završava atraktivnim "360" zakucavanjem.

Dennis Smith Jr. je poznat po svojim atletskim sposobnostima i sjajnom odrazu, pa su navijači Dallasa već navikli na njegova atraktivna zakucavanja iako se radi o dosta niskom košarkašu.

Mavericksi su izabrali Smitha Juniora devetim pikom na proteklom NBA Draftu, a ovaj 20-godišnji playmaker u dosadašnjem dijelu sezone u prosjeku bilježi 14.7 poena, 3.9 skokova i 4.5 asistencija po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi