Pobjeda Lakersa u Dallasu
Foto: EPA

Pobjeda Lakersa u Dallasu

Midhat Šljivak

Košarkaši Los Angeles Lakersa pobijedili su večeras kao gosti Dallas Maverickse nakon produžetka rezultatom 107:101.

Dobar meč je viđen u American Airlines Centru, a na kraju su Lakersi imali više koncentracije u ključnim momentima i na kraju su došli do trijumfa.

Krenuo je tim iz Los Angelesa jako dobro u meč. Prvu dionicu su dobili 31:20, ali su se Mavsi vratili u drugoj četvrtini i napravili su veliki preokret. Na poluvremenu je ovaj tim imao šest poena prednosti, 52:46.

Gotovo cijelim tokom treće dionice Dallas je imao prednost. Nakon 36 minuta igre bilo je plus tri (73:70), ali su Lakersi uspjeli da dođu do preokreta u samom finišu.

Imali su čak i pet poena prednosti, ali su ih ispustili. Dallas je izjednačio, Lakersi su imali napad za pobjedu, no Lonzo Ball nije pogodio.

U dodatnih pet minuta Lakersi se bolje snalaze. Uspjeli su da dođu do pobjede, ukupno 15 u sezoni.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Julius Randle sa 23 poena i 15 skokova, Kyle Kuzma je dodao 18, a Caldwell-Pope sa 17.

Na drugoj strani je ssjajan bio Dennis Smith Junior sa 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi