Fener dobio, Zvezda u TOP 8

13. kolo TOP 16 faze Eurolige

Fener dobio, Zvezda u TOP 8

Ekipa Fenerbahčea bila je uspješna u 13. kolu TOP 16 faze Eurolige. Fener je pred domaćom publikom pobijedio sastav Anadolu Efesa (90:86) i na taj način obezbijedio prvu poziciju u grupi E.

Sa druge strane, gosti su večerašnjim porazom definitivno ostali bez plasmana u TOP 8. Večerašnji uspjeh izabranika Željka Obradovića išao je na ruku Crvenoj zvezdi, koja je ovim razvojem situacije došla do istorijskog uspjeha, tj. plasmana u četvrtfinale Eurolige.

Tokom prvog poluvremena viđena je izjednačena borba, a nešto uspješniiji bio je domaćin koji je na pauzu otišao sa viškom od 3 poena (37:34).

Fener je u trećem periodu uspio da u potpunosti nadigra rivala (29:16), da bi u nastavku iskusno priveo susret kraju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Domaćina je do pobjede vodio Luigi Datome sa 24 pogotka, a kod gostiju je prednjačio Thomas Huertel sa 14 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi