Fener slavio na vrućem gostovanju kod Kubana

Euroliga, 10. kolo

Fener slavio na vrućem gostovanju kod Kubana

M. Šljivak

Košarkaši Fenerbahčea savladali su 10. kolu grupe E Eurolige kao gosti ekipu Lokomotiv Kubana rezultatom 55:52.

Kuban je bolje ušao u meč. Imali su plus sedam na otvaranju (11:4), ali je potom uslijedila velika serija gostiju. Napravili su 13:2 i nakon prvih deset minuta ige bilo je plus četiri, 17:13.

Turski velikan je bolje odigrao drugu četvrtinu. U jednom trenutku su imali i devet poena prednosti (29:20), a na odmor su otišli sa pet razlike, 30:25.

Vodili su gosti cijelim tijekom treće dionice, ali su pali u završnici. Serijom od 7:0 Kuban dolazi do prednosti od 44:43, što je bio rezultat nakon 30 minuta igre.

Posljednja dionica donosi jako mali broj poena. Na kraju je presudila trojka Bobbyja Dixona 30-ak sekundi prije kraja, te je Fener stigao do pobjede u ovom meču.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bojan Bogdanović je predvodio goste sa 17 poena, dok su kod Kubana Claver i Delaney ubacili po 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi