Fener u debiju bolji od Efesa, gosti pali tek u produžetku

TBL, 5. kolo

Fener u debiju bolji od Efesa, gosti pali tek u produžetku

Edmir Škorić

U derbiju petog kola turske Super lige Fenerbahče je sa 86:79 savladao Anadolu Efes.

Fener je upisao i petu pobjedu u prvenstvu, ali ova je bila daleko najteža za tim Željka Obradovića.

Nakon 40 minuta rezultat je glasio 72:72, ali je u dodatnih pet minuta Fener stigao do trijumfa, te je ostao na maksimalnom učinku, dok je Efes upisao drugi vezani poraz.

Domaći košarkaši su konstantno vodili, od samog početka, ali u jednom trenutku je Efes čak i poveo u završnici meča, da bi izvukao na kraju neriješen rezultat, ali u dodatnih pet minuta je domaćin ipak opravdao ulogu favorita.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Nikola Kalinić je sa 17 poena bio najefikasniji igrač Fenera, Kostas Sloukas je ubacio 16, a Jan Vesely 14 poena. Na drugoj strani Adrien Moerman je ubacio 18, a Bryant Dunston 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi