Fener razbio Banvit za novo finale

TBL, play-off za prvaka

Fener razbio Banvit za novo finale

Edmir Škorić

Košarkaši Fenerbahčea deklasirali su Banvit u gostima sa 84:73 i došli su do novog finala play-offa za prvaka Turske.

Fenerbahče brani titulu u Turskoj i na dobrom je putu da je odbrani, pošto je zaista upitno ko može da parira izabranicima Željka Obradovića.

Viceprvak Evrope je lako večeras slavio kod Banvita i s ukupnih 3:0 je izborio finale, a tamo će odmjeriti snage s Tofasom ili Anadolu Efesom (2:1 u seriji).

Što se večerašnje utakmice tiče, Fener je već nakon prve dionice imao plus devet (27:16), a na poluvremenu je bilo 48:30.

Banvit se donekle probudio u nastavku meča, ali nije bilo snage da se napravi potpuni preokret.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Fener inače traži devetu titulu u Turskoj i treću uzastopno.

Wanamaker je ubacio 16 poena, Mahmutoglu je dodao 14, Vesely 12, a Thompson 11, a dvocifren je bio Muhammed 10 poena. U domaćem timu Kulig je ubacio 28 poena, po 11 su dodali Caloiaro, Taylor i Rautins.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi