Fener se prošetao Beogradom
Foto: EPA

Lagan trijumf prvaka Evrope

Fener se prošetao Beogradom

M. Šljivak

Košarkaši Fenerbahčea lagano su u 28. kolu Eurolige pobijedili Crvenu zvezdu u Beogradu rezultatom 63:80.

Tim Željka Obradovića je održao košarkašku lekciju crveno-bijelim. Aktuelni prvak Evrope je vodio od prve do posljednje minute i na kraju sasvim zasluženo stigao do trijumfa.

Sigurno je Fener održavao prednost tokom prvog poluvremena. Razlika je većinom bila dvocifrena, a na odmor je Zvezda otišla sa minus devet, 31:40.

Međutim, u trećoj dionici turski velikan potpuno razbija Zvezdu. Na krilima čudesnog Bobbyja Dixona koji jednostavno nije mogao da promaši večeras odlaze na ogromnih 24 poena razlike (41:65) i tu je bio kraj svim nadanjima domaćeg tima.

Do kraja je Fenerbahče lagano završio posao i zasluženo je stigao do trijumfa uz sjajnu partiju Bobbyja Dixona koji je ubacio 25 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Zvezde je najefikasniji bio Dejan Davidovac sa 18 ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi