Zvezda u polupraznom Pioniru ubjedljivo savladala Valenciju

Euroliga, 26. kolo

Zvezda u polupraznom Pioniru ubjedljivo savladala Valenciju

Večeras je u dvorani Pionir izostala posjeta navijača Crvene zvezde na kakvu smo navikli, ali su domaći svejedno savladali Valenciju rezultatom 106:90 u susretu 26. kola Eurolige.

Otvaranje susreta je donijelo izjednačenu i neizvjesnu košarku, a ovaj period je završen rezultatom 23:23. Domaći su nešto bolje igrali u drugoj četvrtini, pa su predvođeni tandemom Lessort - Feldeine na odmor otišli sa prednošću (50:48).

U trećoj četvrtini Zvezda igra sjajno i dolazi do prve osjetnije prednosti, a u finišu ove dionice Perio Antić pogađa trojku za tada maksimalnih +12.

Crveno-bijeli su sa odličnom igrom nastavili i u zadnjoj četvrtini u kojoj su stigli i do najveće prednosti na susretu od 21 poena razlike. Na kraju su domaći lagano priveli susret kraju i slavili ubjedljivu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Zvezdu je do pobjede predvodio sjajni James Feldeine koji je ubacio 30 poena. Rochestie je dodao 17, dok je Lessort susret završio sa 16 poena na svom kontu.

Kod Valencije je najefikansiji bio Rafa Martinez sa 22 poena, dok su po 16 ubacili Sastre i Green.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi