Mornar potopljen u Beogradu
Foto: ABA

Uvjerljiv trijumf Crvene zvezde

Mornar potopljen u Beogradu

Midhat Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su Mornar sa uvjerljivih 91:63 u prvom susretu polufinalne serije ABA lige.

Aktuelni prvak je dominirao u ovom duelu i na kraju je sasvim zasluženo došao do trijumfa koji ga dovodi na korak od plasmana u novo finale.

Zvezda u ovom meču nije dopustila nikakvo iznenađenje. Vodili su i dominirali od prve do posljednje minute, a pobjednik se znao već nakon 20 minuta igre nakon kojeg je domaći tim imao prednost 19 razlike, 41:22.

Ni nastavak nije ponudio bolju igru tima iz Bara. Jednostavno, protiv Zvezde su izgledali nemoćni i na kraju su doživjeli težak poraz.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

James Feldeine sa 23 poena je vodio Zvezdu do trijumfa, Milko Bjelica je dodao 17, dok je kod Mornara Needham meč završio sa 16 poena.

Naredni meč igra se u nedjelju u Baru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti