Fener u Minhenu razbio Bayern

Euroliga

Fener u Minhenu razbio Bayern

Edmir Škorić

Fenerbahče je u derbiju večeri šestog kola Eurolige deklasirao Bayern u Minhenu.

Fenerovi igrači bili su raspoloženi večeras, pa su očitali lekciju igračima Bayerna (84:67). Gosti su 11:0 serijom otvorili utakmicu, a već nakon prve  dionice imali su plus 20 (30:10). 

Ista razika ostala je i na poluvremenu - rezultat je glasio 50:30. Bayer nije uspijevao da smanji veliki zaostatak, pa je Fener ako stigao do pete pobjede, dok je Bayern upisao četvrti poraz.

Bobby Dixon je ubacio čak 25 poena za goste iz Istanbula, a Luigi Datome 17 poena. Bivši bh. reprezentativac Nihad Đedović dodao je 16 poena u timu Bayerna, dok je bh. reprezentativac Alex Renfroe ubacio sedam poena.

CSKA je u Tel Avivu slavila sa 88:82 protiv Maccabija u derbiju grupe D. Moskovljani su na učinku od pet pobjeda i jedan poraz, dok je Maccabi u šest utakmica upisao čak pet poraza. Teodosić je sa 25 poena predvodio Moskovljane do pobjede, a imao je i pet asistencija. Nando De Colo je dodao 15 poena. U domaćem timu je Rochestie ubacio 20, Randle 19 poena. 

Laboral Kutxa je sa 94:82 savladao Olimpiju Milano u grupi B. Milano je ostao na jednoj pobjedi, Labora ih sada ima četiri. Causeur s 22 i Adams s 20 poena najzaslužniji su za trijumf Španaca, dok je Gentileu timu Milana blistao s 24 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nešto ranije Žalgiris je sa 67:56 pobijedio Zielonu Goru. Jankunas je sa 16 poena bio najbolji kod domaćih, a kod gostiju je Ponitka ubacio 15 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije