Fener upisao pobjedu protiv Budućnosti,  dobar nastup Nemanje Gordića
Odlična partija izabranica Jasmina Repeše, nedovoljno za iznenađenje

Izabranici Jasmina Repeše pružili su jak otpor domaćem timu

Fener upisao pobjedu protiv Budućnosti, dobar nastup Nemanje Gordića

E. Dindić

Fenerbahče je na svom parketu u okviru Eurolige dočekao Budućnost iz Podgorice. Domaći košarkaši upisali su pobjedu rezultatom 76:67.

Prvi period u svoju korist rješavaju domaći košarkaši rezultatom 19:16, da bi gosti iz Podgorice u drugom uzvratili sa 23:17, te na poluvrijeme otišli sa vodstvom od 39:37.

Treći period ponovo bolja igra Fenerbahčea koji ovaj period rješava u svoju korist rezultatom 22:19, te nakon 30 minuta susreta ima prednost od 59:58.

Četvrti period u potpunosti pripada Fenerbahčeu koji je jednostavno ubacio u brzinu više te na kraju upisao sigurnu pobjedu rezultatom 76:67.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U domaćem sastavu bolji od ostalih bili su Nikola Kalinić sa 14 poena dok je Jan Vesely dodao 13. Goste iz Podgorice predvodio je Earl Clark sa 20 poena dok je Goga Bitadze susret završio sa 11 poena.

Bh. reprezentativac Nemanja Gordić susret je završio sa pet poena ali tome je dodao i 10 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi