Fener utišao beogradsku Arenu

Četvrto kolo Eurolige

Fener utišao beogradsku Arenu

Endin Čaušević

Košarkaši Fenerbahčea slavili su večeras na gostujućem parketu protiv ekipe Crvene zvezde.

Turska ekipa bila je bolja tokom cijele utakmice i zasluženo su slavili sa 14 poena razlike (74:60). Domaćim košarkašima nije pomogla ni sjajna podrška sa tribina.

Najefikasniji košarkaš u ekipi Fenera bio je nekadašnji član Zvezde Pero Antić sa 14 poena, dok je 12 dodao Ekpe Udoh. Kod domaćih najviše se istakao Vladimir Štimac sa 13 poena, a po deset su ubacili Maik Zirbes i Ryan Thompson.

Fener je nakon četiri odigrana kola na drugom mjestu grupe A sa tri pobjede i jednim porazom, dok je Zvezda posljednja sa tri poraza i jednom pobjedom.

U grupi D snage su odmjerili Unicaja i Sassari, a domaći košarkaši slavili su sa 18 poena razlike (80:62). Najbolji u ekipi Unicaje bio je Richard Hendrix sa 19 poena, dok je 12 dodao Thomas Will. Kod gostiju najefikasniji bio je Marques Haynes sa 18 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Unicaja je i dalje neporažena nakon četiri kola, dok je Sassariju ovo četvrti poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti