Unicaja za kraj savladala Fener u Istanbulu

Fantastična partija Nemanje Nedovića protiv prvaka Evrope

Unicaja za kraj savladala Fener u Istanbulu

Odavno su poznati putnici u narednu fazu takmičenja u Euroligi, pa većina susreta 30. kola nema preveliki rezultatski značaj. Sjajan meč su, međutim, danas odigrali Fener i Unicaja, a na kraju su gosti iz Španije slavili rezultatom 99:91.

Fener će Final Eight dočekati kao drugoplasirani, dok Unicaja nije imala nikakvih šansi za plasman u Top 8. Ipak, u Istanbulu je viđena odlična košarka.

Unicaja je bolje otvorila susret i prvu četvrtinu riješila u svoju korist rezultatom 22:14, da bi gosti i na odmor otišli s prednošću. Španski tim je tako nakon dvije odigrane četvrtine vodio sa 47:36.

Treća dionica je donijela nešto bolju igru Fenera. Ipak, tek u zadnjoj dionici Obradovićevi izabranici sustižu prednost gostiju i na kratko prelaze u vodstvo.

Međutim, Unicaja je i u samom finišu imala prednost, ali je Sloukas u zadnjim sekundama pogodio za 83:83 i produžetak.

U produžetku su gosti igrali zaista sjajno, pa su na kraju uspjeli upisati pobjedu nad velikim protivnikom, aktuelnim prvakom Evrope.

Unicaju je do trijumfa vodio sjajni Nemanja Nedović koji je upisao čak 31 poen, osam asistencija i četiri skoka.

Kod Fenera se istakao Sloukas sa 26 poena, dok je Nunnally dodao 19.

Panathinaikos je slavio na gostovanju kod Armani Milana rezultatom 96:85. Iako su domaći vodili gotovo cijelom tokom susreta, u finišu je grčka ekipa došla do preokreta, zahvaljujući poenima Jamesa Gista, Mikea Jamesa i slobodnim bacanjima Marcusa Denmona-

Ipak, ni to nije bilo dovoljno za pobjedu jer je Milano došao do poravnanja i produžetka tri sekunde prije kraja pošto je Bertans fauliran pri šutu za tri poena, a košarkaš domaćih je realizovao sva tri slobodna bacanja za 87:87 u regularnom toku meča. Panathinaikos je, međutim, u produžetku uspio slaviti tijesnu pobjedu.

Sjajne partije u ekipi Panathinaikosa su pružili Nick Calathes, James Gist i Mike James koji su postigli po 18 poena, dok se kod domaćih stakao Gudaitis sa, također, 18 poena.

Barcelona je na svom parketu upisala pobjedu nad Khimkijem rezultatom 86:82.

Katalonci su vodili cijelim tokom meča, a u jednom momentu su domaći imali i +20. Ipak, Khimki je uspio uvesti utakmicu u dosta neizvjesnu završnicu, ali ruska ekipe ipak nije uspjela izbjeći poraz.

Barcu je do trijumfa vodio iskusni Juan Carlos Navarro sa 17 poena, dok je Thomas Heurtel dodao 14.

Kod Khimkija je najefikasniji bio Anthony Gil sa 21 poenom. Alexey Shved je upisao 15 poena i osam asistencija.

Neizvjesna završnica je viđena i u Baskoniji, a na kraju je Anadolu Efes slavio pobjedu nad domaćom Baskonijom rezultatom 81:79.

Pobjedničku ekip je predvodio Errick McCollum sa 21 poenom, dok je 16 dodao Brock Motum.

Sa druge strane, u ekipi Baskonije su najefikasniji bili Poirier i Shengelia sa po 17 ubačenih poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 30. kolo:

Fenerbahče - Unicaja 91:99
Milano - Panathinaikos 95:96
Barcelona - Khimki 86:82
Baskonia - Anadolu Efes 79:81

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi