U Baskiji se slavi Top 8: Baskonia ugasila zadnju nadu Maccabija

Euroliga, 29. kolo

U Baskiji se slavi Top 8: Baskonia ugasila zadnju nadu Maccabija

Baskonia je na svom parketu ugostila Maccbi i u direktnom duelu za posljednju poziciju koja vodi na Final Eight savladala Maccabi rezultatom 83:72.

Maccabi je nakon serije loših rezultata ispustio mjesto u Top 8. Baskonia je to iskoristila, preuzela osmu poziciju, a današnjom pobjedom u predzadnjem kolu Eurolige i potvrdila plasman u dogiravanje.

Izraelci su nakon poraza od Baskonije ostali na omjeru od 13 pobjeda i 16 poraza, dok današnji domaćini imaju tri pobjede više, pa je poznat i posljednji putnik na Final Eight.

Domaći su bolje i otvorili susret, pa su prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 22:18. Prednost Baskonije je u drugoj dionici rasla do +10, ali Maccabi do odlaska odmor uspijeva smanjiti zaostatak na četiri poena (38:34).

Maccabi je uspijevao držati priključak sve do finiša susreta kada Baskonia ponovo dolazi do dvocifrene prednosti i na kraju slavi sigurnu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Domaće je do velikog trijumfa vodio Johannes Voigtman sa 14 poena, dok je 11 dodao Patricio Garino, a 10 Beaubois. Četvorica košarkaša Baskonije su večeras upisala po devet poena i to Shengelia, Poirier, Janning i Granger.

Kod Maccabija je najefikasniji sa 14 poena bio Pierre Jackson, dok je dva manje ubacio Parakhouski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti