Fenerbahče bez problema protiv Valencije
Foto: EPA

Euroliga, 5. kolo

Fenerbahče bez problema protiv Valencije

Fenerbahče je u petom kolu Eurolige ugostio Valenciju i stigao do četvrte pobjede u ovosezonskom izadnju najjačeg klupskog takmičenja u Evropi, rezultatom 79:66.

Iako je Fener većim dijelom prve četvrtine imao prednost mogla se gledati dosta neizvjesna košarka. Ipak, turski predstavnik je uspio okonačti ovaj period rezultatom 20:18 u svoju korist.

U drugom periodu, Fenerbahče stiže do značajnije prednosti. Polovinom druge četvrtine prednost domaćina raste do 11 poena razlike, a na odmor se otišlo vodstvom Fenera od 38:30.

Drugo poluvrijeme je donijelo solidnu igru Valencije koja nije dopuštala domaćinima da se poptuno odlijepe, ipak Fener uspijeva zadržati prednost do samog kraja, pa su izabranici Željka Obradovića, uprkos pokušajima gostiju da se vrate u susret, slavili sigurnu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Do kraja je Fener stigao i do ubjedljivog trijumfa, a najefikasniji u turskoj ekipi je bio Luigi Datome sa 16 postignuth poena. Nunnally je dodao 13, Vesely 12, dok su Sloukas i Wanamaker dodali po 10 poena.

Kada je u pitanju ekipa Valencije najefikasniji je bio San Emeterio sa 11 postignutih poena, dok su Tibor Pleiss i Van Rossom dodali po 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti