Nenad Marković i Gaziantep nisu mogli protiv Efesa
Bh. stručnjak ekipu Gaziantepa vodi na zaista sjajan način. Ipak, Efes je danas bio jednostavno prejak za Markovićev tim

Turski kup

Nenad Marković i Gaziantep nisu mogli protiv Efesa

Midhat Šljivak

Bh. stručnjak Nenad Marković sa svojim Gaziantepom nije uspio da se plasira u polufinale turskog Kupa.

Gaziantep je u duelu četvrtfinala za protivnika imao slavni Anadolu Efes, a na kraju je istanbulski velikan slavio pobjedu rezultatom 73:59.

Dobar meč je odigrala ekipa Nenada Markovića, ali Efes je ipak jednostavno u ovom trenutku kvalitetnija ekipa.

Gaziantep je većim dijelom prvog poluvremena imao prednost. Imali su i plus pet u jednom trenutku, ali pad u igri doživljavaju krajem drugog perioda. Ostaju bez poena više od tri minute, to Efes koristi i serijom od 8:0 dolazi do prednosti na poluvremenu od 39:33.

Nastavak meča donosi potpunu kontrolu igre Efesa. Nisu Gaziantepu dopustili gotovo ništa i na kraju su došli do prolaza u polufinale, gdje ih čeka pobjednik duela Tofaš - Bešiktaš.

Adrien Moreman je sa 16 poena i sedam skokova predvodio Efes u ovom duelu, a dvocifren je još bio samo Vasilije Micić sa 10 koševa.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Sa druge strane kod Gaziantepa je Shaquielle McKissic ubacio 11 koševa, dok su Tomas, Jekiri i Vasiliauskas ubacili po 10.

U drugom polufinalmom duelu igraće Fenerbahče i Turk Telekom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi