Nervoza, drama, Džeko na tribinama i tuga u Istanbulu
FOTO: EPA

Gledat ćemo masjtoricu u Kneževini

Nervoza, drama, Džeko na tribinama i tuga u Istanbulu

Haris Zilić

Prava drama je viđena u Istanbulu u četvrtoj utakmici četvrtfinalne serije play-offa Eurolige između Fenerbahca i Monaca.

Na kraju utakmice slavlje Monaca rezultatom 65:62 koji je poravnao na 2:2 seriji u izborio majstoricu na domaćem parketu.

Utakmica je bila na veoma mali broj poena uz izuzetno dobre odbrane.

Prvu četvrtinu dobio je Fenerbahce sa 15:11, uzvraća Monaco u drugoj sa 19:18, ali Fener je na poluvremenu imao prednost 33:30.

U trećoj četvrtini Monaco okreće utakmicu i pred ulazak u posljednji period poveli su sa poenom razlike.

U posljednjoj četvrtini drama. Minut do kraja James postiže trojku i vodi Monaco na +4.

Oglasi

Nakon trojke Jamesa, Wilbekin pogađa dva slobodna bacanja, a onda u narednom napadu gostiju haos, Monaco je zamalo izgubio loptu, ali uspjeli su poentirati za 63:59, to je bilo 40 sekundi prije kraja.

U dramatičnom finišu Gudurić pogađa trojku i smanjuje na 63:62 vodstvo Monaca, zatim James nije ubacio loptu u igru za pet sekundi i Fener je imao napad za pobjedu, WIlbekin je promašio naon toga Monaco pogađa za 65:62 i izborili su majstoricu.

Meč sa tribina posmatrao je i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko koji je prije početka utakmice dobio velike ovacije.

U timu Fenerbahcea najefikasniji je bio Gudurić sa 14 poena, Wilbekin je dodao 11, a Hayes deset poena.

U redovima Monaca Okobo je ubacio 13 poena, deset poena je postigao James.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, play-off, četvrtfinale, četvrta utakmica:

Fenerbahce - Monaco 62:65 (15:11, 18:19, 14:18, 15:17)

Top Komentari

Baton_BIH
vicin potrcko gdje se pojavi tu nema napretka !
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi