Novi rekord Eurolige - Hayes brojao do 50!
FOTO: EPA

Sjajna partija košarkaša Fenerbahcea

Novi rekord Eurolige - Hayes brojao do 50!

Haris Zilić

U 32. kolu Eurolige Fenerbahce je na svom parketu opravdao ulogu favorita protiv Albe iz Berlina i deklasirao ih rezultatom 103:68, ali ova utakmica će biti upamćena u evropskim košarkaškim okvirima.

Naime, košarkaš Fenera Nigel Hayes-Davis večerašnji susret je završio sa 50 ubačenih poena što je novi rekord Eurolige po broju poena na jednoj utakmici.

Tako je srušio Shanea Larkina i njegov prethodni rekord od 49 poena na utakmici i ovu noć će pamtiti do kraja života.

Hayes-Davis je imao i vrlo dobar procenat šuta. Za dva poena je šutirao 9 od 11, a za tri poena 9 od 16.

Ovaj nevjerovatan učinak košarkaš Fenera je ostvario za 30 minuta provedenih na parketu, a dodao je još i dvije astsiencije, tako da je večeras bio rapsoložen i koncetrisan na penterski dio igre.

Oglasi

Tako je istanbulski tim u finišu regularnog dijela došao do rekorda, a trenutno su petoplasirani s omjerom 20-12.

Velika je gužva u vrhu Eurolige. Real je osigurao prvo mjesto, a iza Kraljeva su Monaco, Barcelona Panathinaikos, Fenerbahce, Olympiakos su u pobjedu razlike smješteni.

Što se tiče duela protiv Albe dodajmo još da je u redovima Fenera Motley zabio 18 poena, dok ostali koašrkaši nisu bili dvocifreni.

Kod Albe, Brown je susret završio sa 17 poena, Hermansson je ubacio 12, a Thomas deset poena.

Oglasi

U narednom 33. kolu Eurolige Fenerbahce igra turski derbi protiv Anadolu Efesa na svom parketu, dok će Alba u Berlinu ugostiti ekipu Partizana.

Alba ima jako lošu sezonu i fenejraši su Eurolige s omjerom 5-27 i tu će ostati jer ima Asvel bježi dvije pobjede dva kola prije kraja regularnog dijela Eurolige.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 32. kolo:

Fenerbahce - Alba Berlin 103:68 (34:18, 18:22, 31:13, 20:15)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi