Fenerbahče razbio Žalgiris i ostao na vrhu

Evropski viceprvak siguran

Fenerbahče razbio Žalgiris i ostao na vrhu

Fenerbahče je danas u svojoj Ulker Sports Areni ubjedljivo savladao Žalgiris sa 78:61 i tako ostao na prvom mjestu Eurolige i nakon 18. kola.

Domaći su od starta utakmice nametnuli svom tempo i na prvu pauzu su otišli pri vodstvu 19:11, da bi do poluvremena uspjeli povećati prednost, tako da je nakon prvog poluvremena rezultat bio 43:29.

Domaći su i u nastavku utakmice bili bolji tim na parketu i rutinski su priveli posao kraju, te proslavili svoju 16. pobjedu u ovoj sezoni Eurolige.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Kostas Sloukas i Melih Mamutoglu sa po 14 poena, dok je Jan Vesely postigao jedan poen manje.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U ekipi Žalgirisa je jedini s dvocifrenim učinkom bio Brandon Davies sa 12 poena, a Paulis Jankunas je meč završio sa devet poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi