Olympiakos u derbiju bolji od Panathinaikosa, Fenerbahče nastavio da melje sve pred sobom

Euroliga, 16. kolo

Olympiakos u derbiju bolji od Panathinaikosa, Fenerbahče nastavio da melje sve pred sobom

Večečeras su odigrana četiri susreta 16. kola košarkaške Eurolige, a najzanimljivije je naravno bilo u Pireju gdje su se sastali stari rivali, Olympiakos i Panathinaikos. 

Na kraju je Olympiakos, kao što se očekivalo, slavio i to sa 79:65. Domaće su do trijumfa vodili Milutinov i Strelnieks sa po 18 poena, dok je kod gostiju najbolji bio Calathes sa 13. Olympiakos je sada na omjeru 10-6, a Panathinaikos 7-9.

Fenerbahče je nastavio sa fantastičnim partijama te je upisao i 15. pobjedu. U Istanbulu je ovog puta pala Baskonija koja je poražena 96:87. Domaće je do pobjede vodio Melli sa 19 koševa, dok je Vesely dodao četiri manje. U redovima Baskonije najbolji je bio Shield sa 22 poena.

U preostala dva meča CSKA je pobijedila u gostima Žalgiris sa 84:79, dok je Barcelona kući bila bolja od Darussafake 97:65.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

CSKA je sada na omjeru 12-4, Žalgiris, 7-9, Barcelona 9-7, a Darussafaka 2-14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi