Fenerbahče slavio u Blaugrani
Fener je bio prejak večeras za Katalonce, koji nisu imali raspoložene pojedince. (Foto: EPA)

Barca nemoćna

Fenerbahče slavio u Blaugrani

E. Škorić

Košarkaši Fenerbahčea ostvarili su pobjedu nad Barcelonom (83:67) u Blaugrani u susretu 11. kola Eurolige.

Petak navečer donio je nekoliko zanimljivih mečeva u 11. kolu Eurolige i sudare bivših ili aktuelnih prvaka Evrope. Real je izgubio od Olympiakosa u Pireju, a Fenerbahče je slavio u gostima kod Barcelona.

Prvi period igre ide na stranu Barce (28:22), ali je do poluvremena Fener "skinuo" razliku, pa još i poveo i na odmor otišlo sa 39:38.

Nosila se Barcelona još neko vrijeme u nastavku, a onda su izabranici Željka Obradovića ubacili u brzinu više, stigli do dobre prednosti i više nisu dozvoljavali Kataloncima da se vrate u meč.

U timu iz Istanbula Kostas Sloukas je ubacio 17, Brad Wanamker je dodao 16, a Jan Vesely 13 poena. U poraženom timu Adam Hanga je imao 15, a Kevin Seraphin 12 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Turski tim je na omjeru 8-3, dok Barcelona ostaje na četiri pobjede, a večeras je ubilježila sedmi poraz u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi