Službeno: Tarik Biberović potpisao za Fenerbahče
Još jedan mladi bh. košarkaš pred vratima velike karijere. Sparsi su ponovo napravili veliki transfer i dokazali da su najveći rasadnik talenata u BiH.

Veliki transfer bh. košarkaša

Službeno: Tarik Biberović potpisao za Fenerbahče

M. Šljivak

Mladi bh. košarkaš Tarik Biberović (16) potpisao je danas ugovor sa turskim velikanom Fenerbahčeom.

Ovaj 16-godišnjak je, kao što je SportSport.ba i najavio, sa aktuelnim prvakom Evrope potpisao ugovor na pet godina, a do kraja sezone će ostati na posudbi u redovima Sparsa.

Biberović važi za jednog od najboljih mladih košarkaša Evrope. Svojim nastupima za mlade kategorije Sparsa i reprezentaciju BiH privukao je veliku pažnju evropskih velikana, a na kraju se odlučio prihvatiti ponudu Fenerbahčea.

On je tokom ljeta već odradio pripreme sa prvotimcima aktuelnog prvaka Evrope. Zadovoljio je ukuse legendarnog Željka Obradovića i istanbulski klub je odlučio da ga angažuje.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi