Panathinaikos bolji od Olympiakosa
Košarkaši Panathinaikosa su nakon lošijeg prvog poluvremena u drugom potpuno nadigrali rivale iz Pireja.

Nakon preokreta u drugom poluvremenu.

Panathinaikos bolji od Olympiakosa

Veliki grčki a i atenski derbi između Panathinaikosa i Olympiacosa u okviru šestog kola Eurolige u potpunosti je opravdao očekivanja a u sjajnoj utakmici slavio je domaći PAO sa 93:80, no nije sve išlo glatko za zelene kako sugerira rezultat.

U prvom poluvremenu ekipa Davida Blatta je kontrolirala i igru i rezultat a u tom dijelu igre sjajno je igrao latvijski reprezentativac Janis Timma za kojeg obrana Panathinaikosa nije imala rješenje. Na odmor se otišlo s 48:41 za goste iz Pireja.

Treća četvrtina je promijenila sve u ovom susretu. Iz svlačionice je izašao neki drugi, agresivniji i efikasniji Panathinaikos pa su u trećem periodu dostigli i prestigli vodstvo Olympiakosa dobivši ovu fazu igre sa 26:14. Nisu se gosti uspjeli oporaviti od te serije PAO-a koja se prenijela i u zadnjih deset minuta pa je slavlje u OAKA Areni moglo početi. 

Litvanski reprezentativac Lukas Lekavicius koji je i pokrenuo preokret bio je najbolji kod dommaćina sa 17 poena a Chalates sa 14 poena i po 7 skokova i asistencija bili su najbolji kod zelenih. Thanasis Antetokoumpo dodao je 12 poena za pobjednički tim. Printezis s 26 koševa najbolji uvjerljivo kod "Djece Pireja" dok je Timma susret završio sa 17 ubačenih koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi