Nenad Marković srušio Željka Obradovića i veliki Fenerbahče

Sjajna partija igrača Gaziantepa

Nenad Marković srušio Željka Obradovića i veliki Fenerbahče

M. Šljivak

Proslavljeni bh. košarkaš Nenad Marković radi veoma dobar posao na klupi turskog Gaziantepa.

U 17. kolu turske Super lige Marković je srušio Željka Obradovića i njegov Fenerbahče i upisao je pobjedu rezultatom 81:70.

Gaziantep odlično otvara ovaj meč. Imali su u nekoliko navrata plus osam, ali Fener se uspio vratiti izjednačiti. Ipak, domaći sastav je nakon deset minuta igre imao prednosti, 19:17.

Rezultatska klackalica viđena je u drugoj dionici. Gaziantep je češće bio u prednosti, no na odmor gosti iz Istanbula odlaze sa poenom prednosti, 37:38.

Treći period donosi sjajnu igru ekipe Nenada Markovića. Kažnjavali su svaki propust u odbrani protivnika i nakon 30 minuta igre imali su osam poena prednosti, 60:52.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Imao je domaći tim i plus 12 u jednom trenutku, ali Fener je u finišu uspio da zaprijeti. Došli su do minus pet, ali do velikog preokreta gosti nisu mogli i Gaziantep je upisao veliku pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkim timu bio je Stevan Jelovac sa 17 poena i 10 skokova, a na drugoj strani je Bobby Dixon ubacio 16.

Promo

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Bravo Neno!!!
0 1
BobPaisley
...to Neno legendo nasa!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi