Fenerbahce slavio u Berlinu

Slavlje Obradovićevog tima

Fenerbahce slavio u Berlinu

Košarkaši Fenerbahcea došli su do vrijedne pobjede u 22. kolu Eurolige. Turski tim je u Berlin slavio protiv Albe rezultatom 74:70. 

Kao i sve euroligaške utakmice večeras i ova je počela odavanjem počasti Kobe Bryantu koji je prije nekoliko dana tragično stradao u helikopterskoj nesereći.

Sam susret, njegovo prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji domaćeg tima koji je konstantno vodio sve do posljednjeg perioda. Odličnu obranu igrali su domaći košarkaši, Fener nije uspijevao, barem ne sve do posljednje četvrtine uspostaviti svoj ritam i pozicionu 5 na 5 igru kojom je Obradović nebrojeno puta pokorio Euroligu. 

Ipak, Alba nije izdražala pritisak gostiju u zadnjoj četvrtini koja je Fenerbahceu pripala rezultatom 24:14 kojom je utakmicu prelomio u svoju korist. Ujednačeni napad gostiju predvodio je Sloukas sa 16 koševa, dok je 15 dodao Datome. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Giedraitis je za Albu zabio 14 poena, dok je Nnoko postigao 11. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi