Fenomenalni Beal srušio Portland, Nurkić upisao 15 poena uz devet skokova
Loše izdanje ekipe Portlanda

Washington slavio u Moda Centru

Fenomenalni Beal srušio Portland, Nurkić upisao 15 poena uz devet skokova

Washington Wizardsi su večeras porazili Portland Trail Blazerse rezultatom 106:92 na gosotujućem parketu. 

Portland je nešto bolje ušao u meč i brzo je stogao do vodstva od pet poena. Ipak, krajem prve četvrtine gosti uspijevaju izjednačiti, a potom i preokrenuti rezultat u svoju korist te su na kraći odmor otišli sa dva poena prednosti (24:22).

Druga četvrtina je donijela daleko bolju igru Wizardsa. Gosti su povećavali prednost iz minute u minut za konačnih 51:37 prilikom odlaska na odmor.

Možemo slobodno reći da je ta druga četvrtina i presudila na ovom susretu jer se igra Portlanda nakon toga potpuno raspala, a Washington je u jednom trenutku otišao na plus 23. Ipak, rezultat na kraju treće četvrtine bio je 79:66 u korist gostiju. Do kraja susreta Portland je uspio da smanji zaostatak na minus 9, ali više od toga nisu mogli pa su se morali pomiriti sa porazom.

Goste je do trijumfa vodio nevjerovatni Bradley Beal sa rekordom karijere od 51 poena, tri skoka i dvije asistencije. Beal je imao procenat šuta iz igre 56,8 posto, za tri poena je šutirao pet od 12, a sa linije za slobodna bacanja 4 od 5. Zanimljivo, osim njega još samo dva košarkaša gostujuće ekipe postigla su dvocifren broj poena (Oubre 14 i Scott 10).

Kod domaće ekipe dugo vremena najefikasniji je bio Jusuf Nurkić, ali bh. centar nije odigrao najbolje drugo poluvrijeme pa je susret završio sa 15 poena i devet skokova. Najefikasniji kod Portlanda bio je Damian Lillard koji je imao 30 poena, osam skokova i devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi