Fenomenalni Topolović vodio mlade Sparse do trijumfa nad Fenerbahčeom
Juniorski prvaci BiH su sjajno počeli kvalifikacioni turnir Eurolige u Beogradu

Sjajna partija bh. košarkaša

Fenomenalni Topolović vodio mlade Sparse do trijumfa nad Fenerbahčeom

Juniori sarajevskih Sparsa su danas odigrali prvu utakmicu u okviru kvalifikacionog turnira juniorske Eurolige u Beogradu.

Sparsi su u okviru Grupe B danas odigrali sjajan meč i savladali vršnjake iz Fenerbahčea rezultatom 73:72.

Ekipa Sparsa je bila u vodstvu većim dijelom prvog poluvremena, izuzev perioda kada je turski predstavnik nakratko dolazio do vodstva.

Fener je tako uspio doći do vodstva u finišu prve dionice i istu riješiti rezultatom 23:22 u svoju korist, ali se Sparsi vrlo brzo, u drugoj četvrtini, vraćaju u vodstvo.

Imale su Sarajlije i +9 u drugoj četvrtini, dok se na odmor otišlo prednošću Sparsa od 38:34.

Drugo poluvrijeme je donijelo nekoliko promjena u vodstvu, ali su Sparsi ipak uspjeli slaviti u dramatičnoj završnici.

Iako je u samom finišu bilo i nekoliko grešaka mladih košarkaša Sparsa, poeni Đorđa Topolovića minutu prije kraja ispostavili su se dovoljnima za zasluženu pobjedu Sparsa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najbolji u ekipi Sparsa je bio upravo Topolović sa 29 poena i 12 skokova. Deni Radak je dodao 14 poena i sedam skokova, dok je Huseinspahić postigao osam poena.

Kod Fenera se istakao Ismail Krabilen sa 21 poenom, dok je jedan manje postigao Sancakli.

Top Komentari

gumenakita
Bravo momci,vec sad ste pobjednici,sretno!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi