Nestvaran meč u Beogradu - Igokea ispustila 22 razlike, pa dvije sekunde do kraja došla do pobjede!

ABA liga

Nestvaran meč u Beogradu - Igokea ispustila 22 razlike, pa dvije sekunde do kraja došla do pobjede!

Edmir Škorić

Košarkaši Igokee priredili su senzaciju i u Beogradu kao veliki autsajder savladali Partizan sa 91:89.

Malo ko je mogao misliti da će Igokea u sedmom kolu ABA lige ozbiljnije zaprijetiti Partizanu, ali bh. predstavnik napravio je malo čudo i u velikoj borbi slavi osa 82:80.

Hrabro su gosti iz Laktaša krenuli od samog početka, a prvih 10 minuta dobili su rezultatom 18:12. Prvu veću razliku napravili su sredinom druge dionice kada su poveli +12 (37:25), a na poluvrijeme odlaze sa +14 - 48:34.

Razigrani gosti nastavili su u istom ritmu i u trećoj četvrtini, pa su vodili 22 razlike, a pred posljednjih 10 minuta igre imali jako ugodnih +19.

Naravno, Partizan je igrački mnogo jači od Igokee, pa i ta velika prednost bh. predstavniku nije mogla garantovati pobjedu.

Bolje su crno-bijeli otvorili zadnju dionicu, pa su uspjeli da smanje zaostatak, bilo je 70:82 pet minuta prije kraja. Ubrzo je zaostatak otišao na jednocifren broj i naravno to je izazvalo zabrinutost među gostujućim košarkašima.

Paritzan je uspio u potpunosti da se vrati, pa smo tri minuta prije kraja imali dramu. Na 50 sekundi prije kraja Partizan dolazi do izjednačenja. Na kraju je dvije sekunde prije kraja Moody poentirao za veliku pobjedu Igosa.

Jeremić i Tanasković ubacili su po 17 poena u pobjedi Igokee, Atić je meč završio sa 14, Milosavljević je ubacio 12, a Nikolić 10 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U redovima Partizana LeDay je ubacio 16 poena, Trifunović 15, Anđušić 13 i njih trojica jedini su bili dvocifreni u sastavu domaćina.

Igokea sada ima isti omjer kao i Partizan u ABA ligi (5-2), a u narednom kolu dočekuje Budućnost, doć će ekipa Željka Obradovića gostovati Cedevita Olimpiji u Ljubljani.

Top Komentari

criticos
Kakav ste to sportski portal i novinari a da niste objavili da je preminuo jedan od najboljih napadaca Partizana iz generacije viceprvaka, Mustafa Hasanagic, kojem je na mecu Partizan - Igokea odata pocast pred 15tak hiljada gledalaca. Skoro svi portali su objavili ovu vijest...ali vi ne stizete od nadrogiranog Tegeltije, i jel sisu izbacila Vanda. Trash ste
0 0
E.Car
Pa koji je rezultat na kraju i ko pobijedi!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi