FIBA-ino apsurdno objašnjenje na veliki skandal u grupi reprezentacije BiH

Treće kolo je bilo itekako zanimljivo

FIBA-ino apsurdno objašnjenje na veliki skandal u grupi reprezentacije BiH

A. Čaušević

Treće kolo "grupe smrti" Eurobasketa donijelo je najuzbudljiviji meč dosadašnjeg dijela turnira. 

Treće kolo "grupe smrti" Eurobasketa donijelo je najuzbudljiviji meč dosadašnjeg dijela turnira.

Nakon dva produžetka Njemačka je pobijedila Litvaniju 109:107. U duelu sa Litvancima baš kao i sa Bosnom i Hercegovinom kada se rezultat lomio sudije su donosile neke u krajnju ruku diskutabilne odluke u korist domaćina.

Odmah nakon utakmice svi u Litvaniji su iskazali nezadovoljstvo zbog sudijskih grešaka koje su prema njihovom mišljenju znatno utjecale na tok utakmice.

Litvanci su se najviše žalili na propust sudija kada im nije omogućeno da izvedu slobodno bacanje nakon što je selektor Njemačke pri kraju treće četvrtine dobio tehničku grešku.

Nekoliko sati kasnije zvaničnim saopštenjem oglasila se FIBA. Iz krovne košarkaške kuće su objasnili da su Litvanci zakasnili sa žalbom.

Oglasi

"Po završetku utakmice, reprezentacija Litvanije je uložila žalbu zbog nedosuđenog zasluženog slobodnog bacanja nakon tehničke greške dodijeljene ekipi Njemačke sa 1:26 do kraja treće četvrtine.

Glavni sudija je proglasio protest neprihvatljivim jer su razlozi protesta izrečeni van predviđenog vremena od 60 minuta nakon utakmice.

Također su istakli da bi, da je protest bio prihvatljiv, on bio odbijen jer navedeni razlog nije jedan od razloga zbog kojih se može podnijeti prigovor", saopšteno je iz FIBA-e.

Litvanija nakon tri kola ima isto toliko poraza, ali u preostala dva meča će igrati protiv Mađarske i Bosne i Hercegovine te sa dvije pobjede može do nokaut faze.

U Grupi B Njemačka je na prvom mjestu s omjerom pobjeda i poraza 3:0, slijede BiH, Francuska i Slovenija sa omjerom 2:1 te Litvanija i Mađarska s omjerom 0:3.

Top Komentari

vuckobih
Sve ovo ce da se odbije nama o glavu, valja sad navlaciti Litvancima.
8 0
Da nije smijesno bilo bi zalosno! Njemacka s'ovakvom ekipom ima 3 pobjede...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi