Veliki skandal u našoj grupi!

Litvanci se žale

Veliki skandal u našoj grupi!

E. Škorić

Litvanci se žale da su ih sudije pokrale u duelu sa domaćom selekcijom Njemačke u 3. kolu grupe B Evropskog prvenstva.

Njemačka je nakon velike drame i dva produžetka pobijedla Litvaniju sa 109:107, pa je domaća selekcija na maksimalnom omjeru 3-0.

S druge strane, ovo je bio već treći poraz Litvanaca i oni su u teškoj situaciji iako su očekivali da će proći u drugi krug. Ostaju im mečevi protiv Mađarske i BiH, moraju da pobijede oba, ali možda ni to ne bude dovoljno.

No, nakon što se utakmica završila, krenule su mnoge pritužbe od strane Litvanaca na sudije. Krajem treće dionice je selektor Njemačke Gordonu Herbertu dosuđena tehnička greška. Međutim, meč se nastavio kao da se ništa nije dogodilo i niko nije od litvanskih igrača dobio mogućnost ga ga izvede.

"Trener sa njihove klupe je dobio tehničku i mi nismo dobili slobodno bacanje za to. Kada su naši treneri počeli da protestuju, delegat je samo sjedio za zapisničkim stolom, crvenio je i ništa nije uradio", rekao je reprezentativac Litvanije Mindaugas Kuzminskas.

"Trebalo je da pobijedimo prije produžetka, kao i u posljednje dvije utakmice Teško je. Taj šut koji nam nije dopušten koštao nas je u produžetku. Sada ništa ne možete da uradite. Možda smo previše obraćali pažnju na to", rekao je nakon meča litvanski reprezentativac Marijus Grigonis.

Oglasi

FIBA se za sada ne oglašava i pitanje je hoće li, a Litvanci se i dalje nadaju čudima i nekim većim preokretima, mada je skoro izvjesno da se ništa neće dogoditi iako su najvjerovatnije pokradeni.

Sudije ne blistaju u našoj grupi, i mi smo to osjetili na svojoj koži protiv Nijemaca, ali bh. košarkaši ipak pronalaze put ka čudu i plasmanu u drugu fazu unatoč tome što se nalaze u grupi sa košarkaškim velesilama.

Nakon velike pobjede nad aktuelnim evropskim prvacima Slovencima, tako smo blizu plasmanu u drugi krug, ali još ništa nije gotovo. U utorak ćemo igrati s Francuzima, dan kasnije upravo s Litvancima. Oba meča se igraju od 14:30.

Dobije li nekim čudom u 4. kolu Mađarska Litvaniju, BiH će kolo prije kraja osigurati prolaz. U protivnom, možemo to učiniti ako dobijemo jednu od naredne dvije utakmice.

Top Komentari

DadiG
Ja nisam gledao utakmicu ali mi je neko rekao da se isto dogodilo nama na utakmici protiv Njemačke. Njihov igrač dobio tehničku zbog prigovora ali nismo dobili slobodna bacanja
3 0
prvenac
Ovdje treba biti mudar. Sve što je sporno, hladno bez ikakve vike tražiti time put, pa provjeru kod sudaca i kod zapisničkog stola. Primjećujem da se Nijemci upravo tako ponašaju. Ono ako skačeš i dernjaš se sam sebi skačeš u stomak
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi