Deura: Ostaje razočarenje; Lojo: Analizirat ćemo neke stvari

Press konferencija nakon duela protiv SAD-a

Deura: Ostaje razočarenje; Lojo: Analizirat ćemo neke stvari

H. Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je posljednji susret na Mundobasketu u Australiji, gdje je poražena od svjetske košarkaške sile SAD-a rezultatom 121:59.

Tako naše djevojke kući idu sa pet ubjedljivih poraza i trebat će dobra analiza svega onoga što se dešavala u Sidneyu.

Po završetku susreta sa Amerikankama održana je i press konferencija.

Na press konferenciji ispred našg tima izjave su dali selektor Goran Lojo i kapitenka Milica Deura.

"Bio je loš turnir za nas. Ipak mi smo bili među 12 timova na svijetu. Ovo je veliki nivo košarke, naučili smo nešto novo. Mi nastavljamo raditi, radit ćemo jako da nastavimo sa kontinuitetom rezultata. Nije ovdje bila igra koju smo željeli prikazati. Nadam se da ćemo ići prema boljem. Čekamo novembar i idemo po novi plasman na Eurobasket. Ostaje razočarenje što nismo barem jednu pobjedu ostvarili na Svjetskom prvenstvu. Idemo raditi dalje", rekla je Deura i čestitala Amerikankama na sjanoj utakmici.

Oglasi

Nakon toga medijima se obratio i selektor Goran Lojo.

"Čestitam SAD-u. Igrali smo kao i ostale selekcije protiv SAD-a, jako je teško igrati protiv takve reprezentacije. Oni su skupu najvećih košarkaških zvijezda. Pokušali smo da uradimo sve što smo mogli. Što se tiče turnira, prvi put smo ovdje, veliko je isksutvo za nas. Očekivali smo puno to je istina, ali vidjeli smo da moramo još dosta raditi", rekao je Lojo i dodao:

"Ponos je ipak što smo bili ovdje. Nismo ostvarili što smo potajno očekivali, a to je plasman u drugi krug, Analizirat ćemo neke stvari i očekuje nas nastavak kvalifikacija za Eurobasket, gdje smo na dobrom putu da ostvarimo novi plasman."

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Naše djevojke su tako historijski nastup na Mundobasketu završile sa pet ubjedljivih poraza, iako nas je FIBA prije početka prvenstva smatrala sedmim favoritima.

Novi izazovi za našu reprezentaciju stižu već u novembru kada se nastavljaju kvalifikacije za Eurobasket, gdje smo u dobroj poziciji jer u prva dva kola imamo dva trijumfa među kojima je i pobjeda protiv Belgije.

Top Komentari

user1647539682
Ne bih ti meni nista vise analizirao , sta si rsdio prije prvenstva ???
3 0
King_Kenny
...realno,osramotili ste se strasno...svaka cast za ono EP,ali ovo kao da nije bila ona reprezentacija...nesto ovdje nije u redu,ne bi me zacudilo da su bojkotovale ovo jer nisu placene...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi