Objavljena FIBA rang lista: Gdje se nalazi BiH nakon nove dvije pobjede?

Ponos Bosne i Hercegovine

Objavljena FIBA rang lista: Gdje se nalazi BiH nakon nove dvije pobjede?

E. Ganibegović

Objavljena je nova FIBA rang lista za ženske reprezentacije.

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će 2021. godinu završiti na 27. poziciji na svijetu sa 262,3 boda.

Dakle, i pored pobjeda protiv Belgije i Sjeverne Makedonije na otvaranju kvalifikacija za Eurobasket, naša selekcija nije zabilježila nikakav pomak i ostala je 27. reprezentacija svijeta.

Kada su u pitanju protivnici naše selekcije protiv kojih ćemo igrati u februaru 2022. u kvalifikacijama za Mundobasket, također su ostali na istim pozicijama. Kanada je na 4. mjestu, Japan je osmi, dok Bjelorusija zauzima 11. mjesto.

Što se tiče protivnika u tekućim kvalifikacijama za Eurobasket, najbolje je plasirana Belgija koja je šesta na svijetu. Njemačka je 38., dok je Sjeverna Makedonija 75. reprezentacija svijeta.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

TOP 10:

1. SAD
2. Španija
3. Australija
4. Kanada
5. Francuska
6. Belgija
7. Kina
8. Japan
9. Turska
10. Srbija
........
11. Bjelorusija
27. BiH
38. Njemačka
75. Sjeverna Makedonija

Top Komentari

sslazio
Mislio sam da ne moze gore od fifa rang liste, ali fiba ih je prekucala posteno. Najgluplji poredak u bilo kom sportu je ovaj.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije