Fiba suci Marziali i Giovannetti na prvim linijama obrane od koronavirusa

Talijanski suci po zanimanju su doktori

Fiba suci Marziali i Giovannetti na prvim linijama obrane od koronavirusa

Teme:

U ovo teško vrijeme u kom se branimo od pandemije koronavirusa iz najpogođenije zemlje ovim zlom stiže motivirajuća priča. 

Dvoje FIBA sudaca, Silvia Marziali i Guido Giovannetti ovih su dana košarkaški teren zamijenili bolnicama usljed krize koja je zahvatila njihovu zemlju.

Oboje su svu svoju pozornost i sposobnost usmjerili na borbu protiv koronavirusa što je uostalom i logično jer su oboje po profesiji - doktori. 

"Situacija je vrlo ozbiljna i mijenja se iz dana u dan" - rekao je Giovannetti za FIBA-inu oficijelnu stranicu.

"Vlada stalno očekuje i traži što veću pomoć od doktora. Radim u bolnici u Bariju na odjelu kardiologije ali otkad je ova izvanredna situacija pomjeren sam na rad s pacijentima oboljelim od COVID - 19 virusa. Najgore je što još ne znamo kad će sve ovo završiti jer, primjerice, u nekim dijelovima Italije kao što je Lombardija je situacija na samom vrhuncu, dok na jugu zemlje nema toliko oboljelih jer možda se još nije proširilo sa sjevera. Ne znam previše ali znam da broj zaraženih još uvijek ne opada" - rekao je Giovanetti. 

Silvia Marziali radi u Rimu, također inicijalno na kardiologiji.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Kad postaneš doktor, to je u biti kao da daješ obećanje" - rekla je Marziali i dodala:

"Uvijek se osjećam počašćeno kad imam priliku raditi, osobito u ovih hitnim uvjetima. Pomažeš drugima, bez ikakvog pitanja i dileme, to je ono što me ispunjava" - rekla je Marziali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi