FMP deklasirao Krku u Železniku
FMP bez većih problema na domaćem parketu savladao Krku (FOTO: ABA )

Ekipa iz Novog Mesta postigla samo tri poena u zadnjem periodu

FMP deklasirao Krku u Železniku

E. Dindić

U posljednjoj utakmici 7. kola ABA lige u Železniku su se sastali domaći FMP i Krka. Utakmica je na kraju otišla u jednom smjeru, te domaći košarkaši upisali su ubjedljivu pobjedu rezultatom 93:65 (59:38). 

Već nakon prvog perioda bilo je jasno da gosti nemaju šta da traže u ovom susretu. Rezultat na semaforu u Železniku pokazivao je 33:20. Dok je na poluvremenu ta prednost narasla na velikih 59:38.

Treći period gosti iz Novog Mesta uspijevaju da koliko toliko smanje prednost FMP, te ovaj period dobivaju rezultatom 24:18. Nakon 30 minuta susreta rezultat je glasio 77:67.

Četvrti period donosi potpuni raspad Krke koja postiže samo tri poena u ovom periodu za na kraju ubjedljiv poraz rezultatom 93:65.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji kod FMP-a bili su Stefan Pot sa 30 i Stefan Momirov sa 17 poena. Goste iz Novog Mesta predvodio je Luka Lapornik sa 15 poena, dok je Jure Lalić susret završio sa 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi