FMP savladao Igokeu u Laktašima
Igokea jednostavno nije imala odgovor na odličnu igru FMP-a (Foto: ABA)

6. kolo ABA lige

FMP savladao Igokeu u Laktašima

E. Dindić

U okviru 6. kola ABA lige prvi na parket su izašli košarkaši Igokee i FMP. Na kraju pobjedu su odnijeli gosti iz Železnika 85:74 (44:35).

Prvi period izabranici Nenada Trajkovića odigrali su jako dobro posebno u odbrani, te nakon 10 minuta imali su prednost od 21:18.

U drugom periodu budi se FMP te sjajnom odbranom limitiraju domaću ekipu na samo 14 poena u ovom periodu, dok oni postižu 26. Na veliki odmor otišlo se pri rezultatu 44:35 u korist gostiju iz Železnika.

Igokea se budi na početku drugog poluvremena te sjajnom partijom posebno u odbrani, preokreću rezultat u svoju korist. Domaći košarkaši ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 27:14, te nakon 30 minuta imaju prednost od 62:58.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Četvrti period FMP ipak igra mnogo bolje posebno u fazi napada, te ne dopušta domaćim košarkašima da naprave potpuni preokret. I ovaj period dobija FMP sa 27:12, te kraju slave sigurnu pobjedu rezultatom 85:74.

Najefikasniji kod domaćeg sastava bio je Tomislav Zubčić sa 25 poena, dok je Sava Lešić susret završio sa 16 poena. Ekipu FMP predvodili su Matic Rebec sa 20 poena, odnosno Stefan Pot sa 17 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi