Partizan pao u Novom Mestu
Poslije dva uvodna trijumfa na početku regionalnog šampionata, uslijedila su i dva poraza za ekipu Partizana, a ovo je Krki bila druga pobjeda

Skromno izdanje Gegića

Partizan pao u Novom Mestu

E. Škorić

Košarkaši Partizana poraženi su od Krke sa 80:76 u susretu četvrtog kola ABA lige.

Partizan je nakon dvije uvodne pobjede doživio dva uzastopna poraza. Nakon što su u drami poraženi u Baru od Mornara, na sličan način su večeras pali u Novom Mestu.

Prva dionica je završena rezultatom 18:18, ali je Krka na poluvremenu bila u prednosti 40:34.

U trećoj dionici crno-bijeli se bude, dolaze do preokreta, ali u egal 4. dionici ne uspijevaju da na kraju ostvare pobjedu, pa je ona pripala Krki, koja je sada na omjeru 2-2, baš kao i beogradski tim.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Lapornik je sa 19 poena predvodio Krku, dok je Cinac ubacio 13, a Fifolt 12 poena. Kod Partizana daleko najbolji bio je Marinković sa 22 poena, dok je Paige ubacio 14, a Landale 12. Bh. reprezentativac Amar Gegić je ubacio tri poena uz tri skoka za nepunih 10 minuta igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi