FMP nanio Igokei i četvrti poraz u novoj sezoni ABA lige
FMP i Cedevita Olimpija su sada na vrhu tabele sa skorom 4-0

Ekipa Vladimira Jovanovića je s druge strane stigla i do četvrte pobjede

FMP nanio Igokei i četvrti poraz u novoj sezoni ABA lige

S. Pašalić

FMP je u posljednjoj utakmici 4. kola ABA lige ugostio Igokeu i slavio sa 78:73.

Domaći su veći dio prve četvrtine imali vodstvo, a na kraju su ovu dionicu dobili sa 22:18.

U drugoj četvrtini je FMP nastavio da povećava svoju prednost koja je u par navrata iznosila i 7 poena, ali je Igokea uspjela da je anulira i na odmor se otišlo sa rezultatom 35:35.

Nastavak su bolje otvorili gosti koju su brzo stigli do vodstva 45:39, ali domaći tim pravi preokret i u posljednju dionicu odlazi sa vodstvom 55:51.

U četvrtoj četvrtini je FMP ubrzo stigao do 63:54 i još je u par navrata imao 9 poena prednosti, ali su gosti uspjeli smanjiti na 72:68 minutu i po prije kraja.

Nakon toga je pri rezultatu 74:70 i sa 20 sekundi do kraja uslijedila penal završnica u kojoj su bolji bili domaći i na kraju slavili sa 78:73.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Marko Jeremić je predvodio domaće do pobjede sa 21 poenom, a pratio ga je Đorđević sa 13. Kod gostiju je Vaughn postigao 19, Evans 18, a Tomas 16 poena.

FMP se novom pobjedom izjednačio na vrhu tabele sa Cedevita Olimpijom i sada ima skor 4-0, dok je Igokea uz Zadar na 0-4.

Top Komentari

Rus
Dodik na aparatima
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi