FMP preko Dynamica bez problema u polufinale Kupa Radivoja Koraća
Filip Čović i Ognjen Kuzmić debitirali su za FMP u pobjedi protiv Dynamica (foto: Starsport)

Tim iz Železnika s lakoćom savladao Dynamic

FMP preko Dynamica bez problema u polufinale Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši FMP-a večeras su u Nišu pobjedom preko Dynamica rezultatom 98:73 s lakoćom izborili polufinale Kupa Radivoja Koraća. 

U niškoj dvorani Čair od samog početka susreta se vidjelo ko će u polufinale, a kako to obično biva u ovakvim susretima najveća neizvjesnost vladala je oko konačne razliike kojom će završiti ovaj meč. 

Dynamic se doduše solidno držao u prvoj četvrtini ali je FMP već u nastavku stigao do dvoznamenkaste prednosti i priči je bio kraj. Najefikasniji na meču bio je Miloš Glišić iz Dinamika sa 17 poena, a tri manje imao je njegov suigrač Gregor Glas.

Kod FMP-a odličan je bio Stefan Pot sa 14 poena, Okben Ulubay je dodao 12, Ritt je ubacio 11, a Stefan Đorđević 10. Zapaženi su bili i Čović sa sedam i Kuzmić sa osam poena u svom debiju za FMP. Tim iz Železnika u borbu za finale ide na pobjednika preostalog četvrtfinala Partizan - Borac. Drugi polufinalni par čine Crvena Zvezda i Mega Bemax.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi