Igokea dočekuje FMP, Trajković se nada pobjedi

Optimizam u taboru Igokee

Igokea dočekuje FMP, Trajković se nada pobjedi

Naredno kolo regionalne košarkaške ABA lige za košarkaše Igokee donosi duel protiv FMP-a.

Vicešampionu naše zemlje predstoji vrlo teško utakmica protiv tima iz Železnika, čega je svjestan i trener Nenad Trajković, no vjeruje da Igosi na kraju mogu trijumfovati.

"FMP je dobra mlada ekipa koju odlikuje velika energija. Imaju oko 10 skokova u napadu po utakmici i moramo da obratimo pažnju na nekoliko igrača, prije svega Apića koji može da igra i licem i leđima prema košu. Tu su Rebec i Jeremić, zatim Rid koji ima odličan skok u napadu, a dobro šutira iza tri poena. Međutim, ukoliko ponovimo odbranu kao protiv Krke mislim da možemo da trijumfujemo u ovom meču", kazao je Trajković.

Optimističan je također i igrač Robert Rikić.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"U goste nam nam dolazi ekipa FMP-a koja je mlada, rastrčana, igraju sa dosta energije, ali mi igramo na domaćem parketu i sasvim sigurno ćemo ići na pobjedu. Moramo odgovoriti sa velikom željom i agresivnom odbranom i znamo da jedino tako možemo doći do trijumfa. Mi smo protiv Krke igrali timsku odbranu, u napadu je lopta išla brzo i takvu igru moramo pokušati ponoviti. Pobjeda protiv FMP-a za nas bi bila izuzetno bitna na psihološkom planu, osam ekipa dijeli četvrto mjesto, i veoma bi važno bilo pred nastavak sezone da dobijemo taj meč.“

Igokea u ABA ligi trenutno zauzima šestu poziciju i u prvih pet kola iam skor 2-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije